7 Aralık 2016 Çarşamba

Yeni ehliyet alacaklar dikkat

Güneş Sürücü Kursları Unknown on 7 Aralık 2016 Çarşamba  | Yorum Yok

Son dönemde internette gezen yeni ehliyet alacaklar artık daha fazla ücret ödeyecek şeklinde yapılan propagandanın yalan olduğu ortaya çıktı. Sağlık tutanağının ücretinin artacağı ve yeni ehliyetlerin pahalı alınacağı söylendi. Sosyal medyada dolaşan rapor ücreti 350-400 tl olacak iddiasının doğru olmadığı açıklandı.
Mevcut ehliyetler 1 ocak 2016 zamanı itibariyle yeni ehliyetler ile değiştirilmeye başladı. Yeni ehliyetler uluslararası standartlara müsait olduğu için 84 ülkede geçerli olacak. Son günlerde yeni ehliyetler ile ilgili ortaya atılan rapor parası iddiası, sürücü belgesini değiştirmeyi düşünenler içinde kafa karışıklığına niçin oldu. Toplumsal medya ve whatsapp gruplarında elden ele yayılan bu iddiaya nazaran, şu anda 15 tl'ye mal olan yeni ehliyetler için 31 aralık 2016'dan sonra 350-400 tl sağlık tutanağı ücreti alınacak. Peki yeni ehliyetler için rapor ücreti harbiden artacak mı?

Aşağıdaki ileti bugünlerde whatsapp gruplarında hızla yayılıyor.

"ehliyeti olan dostlar 31 aralık 2016 tarihine kadar aile hekiminden almış olduğunız esenlik raporu, 4 adet biyometrik fotoğraf ve halk bankasına yatıracağınız 15 tl ücretin makbuzu ile yenileyebilirsiniz. Aksi takdirde 2017 1 ocaktan itibaren hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuyla yenilemek zorunda kalacaksınız 350-400 tl olacak. Herkese bildirin."

Peki, bu mesajda bahsedildiği gibi yeni sürücü belgesi başvurusunda lüzumlu olan sağlık tutanağı için 350-400 tl ücret talep edilecek mi ?

öncelikle yeni ehliyetler ile ilgili kesin olan şu bilgileri paylaşalım; şu anda yeni ehliyet başvurusu yapabilmek için sağlık tutanağı, 4 adet biometrik resim ve türk polis teşkilatını güçlendirme vakfı ile anlaşması olan herhangi bir bankaya 15 tl ücret yatırılması gerekiyor. 15 tl'nin 13 tl'sini arzu ettiğiniz herhangi bir bankaya yatırabilirsiniz. Ancak geriye kalan 2 tl için mutlaka vakıfla anlaşması olan bir bankaya gitmeniz gerekiyor. Iki kez banka sırası beklememek için ücretin hepsinı vakıfla anlaşmalı olan bir bankaya yatırmanızı tavsiye ediyoruz.

Gelelim sıhhat raporu ücreti konusunda; şu anda yeni ehliyetler için ihtiyaç duyulan esenlik raporunu aile hekimi, devlet hastaneleri ve özel hastanelerden temin edebiliyorsunuz. Aile hekimi rapor için herhangi bir ücret talep etmiyor. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ise ehliyetini yenileyen bazı sürücülerin beyanlarına göre 200 tl'ye kadar rapor ücreti istek edebiliyor. Tabii sağlık raporunu 50 tl'ye veren özel hastanelerin olduğu da tekrar şoförlerin beyanları arasında yer alıyor.

2017'de yeni sürücü belgesi sağlık tutanağı ücreti artacak mı?

Trafik tescil şube müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye nazaran, 2020 yılının sonuna kadar ehliyetini yenilemek isteyenlerin cebinden 15 tl'den başka herhangi masrafın çıkmayacak. Ancak aldığınız yeni sürücü belgesini kaybederseniz, yenisini almak için 128.50 tl ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz. Kısacası ehliyetini yenilemek isteyenler, 2020 seneninın sonuna kadar kart ücreti ve vakıf hisseı dışında herhangi bir ilave ücret ödenmeyecek.

Sosyal medya ve whatsapp gruplarında hızla yayılan ve geniş kitleleri ilgilendiren diğer tüm mesajlar benzer biçimde, yeni ehliyetler ile alakalı bu bildiri da asparagas (yalan haber) denilen cinsten diyebiliriz. şu sebeple resmi olarak sürücü belgeleri rapor ücretlerinin artacağı konusunda yapılmış herhangi bir açıklama mevcut değil. Ancak ehliyet yenileme için cebinizden çıkacak ücrette yeni yıl ile beraber devreye giren vergi zamlarına bağlı olarak çok minik miktarlarda artış olabilir.

Güneş Sürücü Kursları

15 Yıldır mersine ehliyeti Güneş Sürücü Kurslar veriyor. Kalitemizden ödün vermedik. Mersinin çeşitli ilçelerinde bulunan şubelerimizden yararlana bilirsiniz. Bizimle iletişim kurmanız için lütfen işletişim menümüzden destek alınız. Teşekürler Mersin.

0 yorum:

    If you would like to receive our RSS updates via email, simply enter your email address below click subscribe.

Sayaç Kodları

Sayaç

Website Monitoring - InternetSupervision.com
© 2013 Mersin Güneş Sürücü Kursları. Mersin Sürücü Kursu Sürücü Kursu Güneş Sürücü Kursları Direksiyon Eğiti
mersin sürücü kursu G sınıfı iş makinası ehliyeti 2017 Ehliyet sınav tarihleri ne zaman Ehliyet sınav soruları 2017 ehliyet sınav soruları Ehliyet alma yaşı stajyer ehliyet Sürücü Kursu Taban Fiyatı Mersin özel direksiyon dersi B1 sınıfı Ehliyet Mersin iş makinası ehliyeti